• Prevenirea abuzului de substanţe ce spun adolescentii

Deşi drogurile şi ideea de a preveni dependenţa de substanțe există de multă vreme, abia de prin 1980 prevenirea a început să îmbrace haina ştiinţifică. Copiii, tinerii, familia şi comunitatea pot (şi trebuie) să beneficieze de prevenire.
La Preventis acționăm pe următoarele direcții:
- Prevenire universală: în școli, în organizații care asistă copii și tineri, în tabere, biserici, pe stradă și în media
- Prevenire selectivă: mentorat unu-la-unu pentru copii (8-14 ani) cu multipli factori de risc pentru consum


  • Consiliere în adicții – individuală sau terapie de familie, în regim ambulator

Consilierea se adresează tinerilor (14-29 ani) care consumă droguri sau alcool și care doresc sprijin în a renunța la consum. Deseori membrii familiilor acestor tineri sunt primii care solicită sprijinul prin consiliere și pot fi implicați pe tot parcursul procesului de recuperare.
De asemenea, pot beneficia de serviciile noastre şi tineri care întâmpină alte probleme psihosociale necorelate cu consumul, cum ar fi depresia, anxietatea sau conflictul familial.


  • Instruire în adicții Ce spun parintii

Educarea adulţilor cu privire la substanţele care produc dependenţă şi la modalitățile în care pot să abordeze subiectul cu copiii sau tinerii, reprezintă un factor important de protecţie faţă de consum.
De aceea, organizăm seminarii de instruire în adicții pentru:
- părinţi
- profesori,
- diverși specialiști (psihologi și medici școlari, asistenți sociali, psihopedagogi etc.)
- lucrători cu tinerii

 

 

 


  • Newsletter